Det gode liv

Af Nick Archer 4

Der sker alt for meget for tiden. For et par uger siden bloggede jeg om den uro, der breder sig i Mellemøsten og hvor bekymrende det er  for alle os der har håb om fred i den del af verden. Og det har uforudsete konsekvenser. Jeg har lige modtaget et opkald fra en gammel libysk ven som har boet mange år i eksil i London. Kunne jeg muligvis hjælpe med at sikre en sending brændstof til kraftværket i Benghazi da det er ved at løbe tør? ”Jeg vil gøre mit bedste’ var mit svar…. Trods al den frygtelige vold i Libyen,  er jeg dog optimistisk mht det, der foregår i den del af verden. Ahmed har ventet hele sit liv på netop det.

Mens alt dette foregår i Mellemøsten fortsætter min dagligdag som ambassadør. Jeg har i denne uge haft møder med tre af deltagerne fra det nylig afsluttede nordisk-baltiske topmøde i London, også et emne jeg har blogget om, for at høre deres mening om, hvordan topmødet gik og hvordan man følger op på mødet. Dette var ikke blot for at tilfredstille min egen nysgerrighed; nyttige netværk blev oprettet, og ideer udvekslet, noget som vi gerne vil bevare. Tilbagemeldingerne var, at de alle fandt det stimulerende at være ”fanget” i et værelse i otte timer med en gruppe intelligente mennesker, heriblandt ni statsministre, der talte om en lang række fremragende ideer. Men hvis ret skal være ret, så må det også siges, at der var dem,der spurgte hvorfor en eller anden form for opfølgning på mødet ikke var en del af det.  Mit svar var, at topmødet var et anti-topmøde. Hmm. Og hvordan gentager man noget der er reklameret som værende en unik engangsforestilling? Det er værd at overveje.

Og samtidig har jeg udvalgt den nye britiske ambassadør til et af de baltiske lande. Nogle af mine kollegaer fra Sydeuropa, og endnu længere væk, finder dette lidt besynderligt; der, hvor de kommer fra, er det en minister der er ansvarlig for sådanne udnævnelser. Men for os hører det sammen med det at være leder, uddelegeret så meget som muligt, og kvaliteten garanteret fordi valget skal godkendes af en minister.

Med alt dette skal jeg jo også passe mit job som ambassadør i Danmark. Helmandplanen – et godt resultat for os, da vi er afhængige af jeres deltagelse. Klima- og Energiministeriets ”Energistrategi 2050” – ikke samme liv og død-element på kort sigt, men dog af vital betydning for os der gerne ser Europa i en føreposition mod en CO2-neutral verden. Efterdønningerne fra Amagerbankens kollaps-  finansiel stabilitet er ikke længere et enkelt lands problem. Det vigtige spørgsmål om, hvordan den britiske St Albans kirke i Churcillparken i København skal fejre sin 125 års fødselsdag. Og huske at få skrevet en blog inden weekenden. Hvis, som vi siger på engelsk ”variety is the spice of life” så kan en ambassadørs liv en gang i mellem virke en smule overkrydret. Men jeg kan dog ikke klage over noget.

4 kommentarer RSS

 1. Af John Ulrich Pousen

  -

  Hvor befriende! Lidt udsyn fra andedammen. Men det mest spændende denne uge er altså lige godt navngivningen af den nye bornholmerbåd. Så kan de skyde Gadaffi både forfra og bagfra tolv gange lige så tosset de vil 🙂

 2. Af Christian Richardt

  -

  Jeg er helt enig. “Et liv i flid” som man siger. Men klem De blot på unge Archer – vi skal jo alle gøre os vore erfaringer – også de dyrekøbte 🙁
  Men måske kunne vi formå hr. Archer til at stille op til det kommende (guderne alene vide hvornår) folketingsvalg. Så skulle der nok ske noget. Manden er jo mindst 10 gange så effektiv som det samlede folketing og det øvre embedsværk – tilsammen.
  En ambassadør i et uspecificeret baltisk land, det er eddermamne sejt! 🙂

 3. Af Benjamin Kurzweil

  -

  Title: IS LIFE FAIR?

  “Is life fair?”,
  asked Mr Tony Blair.

  “Maybe life is just
  a nightmare?”

  “Is Blair fair?”,
  asked the British people,
  “He is sending us all,
  on welfare!”

  They said about Blair,
  that you should be aware,
  that he is really full
  of hot air;
  like the economy of leverage,
  because money isn’t there.

  The hearings were conducted,
  in full glare,
  yet Mr Blair
  was running like a hare!

  In front of the judge, Mr Blair,
  would stand and stare,
  when the judge would say,
  “Do you solemnly swear?”

  While the people would glare,
  and in anger swear,
  Mr Blair
  showed no scare.

  Life isn’t mere,
  welfare,
  yet Tony Blair,
  couldn’t care,
  if society would set
  to flare,
  as long as he is getting
  his money with flair,
  and doesn’t have
  to give or share.

  Oh boy,
  how you dare,
  to talk like that,
  about Tony Blair!

  kurzweilstories.com/Danske_Digte.pdf

  (Digtet “Is life fair?” kan du finde i det læsevenlige pdf dokument, på side 44.)

 4. Af Benjamin Kurzweil

  -

  Here is an amended version of “Is life fair?”

  “Is life fair?”
  asked Mr Tony Blair.

  “Maybe life is just
  a nightmare?”

  “Is Blair fair?”
  asked the British people,
  “He is sending us all
  on welfare!”

  They said about Blair
  that you should be aware
  that he is really full
  of hot air;
  like the economy of bubble air
  because money isn’t really there.

  The hearings were conducted
  in full glare,
  yet Tony Blair
  was running like a hare!

  In front of the judge, Mr Blair,
  would stand and stare
  and in honesty declare,
  “I solemnly swear?”

  While the people would glare
  and in anger swear,
  Mr Blair
  showed no scare.

  Life isn’t mere,
  welfare,
  yet Tony Blair
  couldn’t care
  if society would set
  to flare
  as long as he is getting
  his money with flair
  and doesn’t have
  to give or share.

  Oh boy,
  how you dare
  to talk like that
  about Tony Blair!

  kurzweilstories.com/Danske_Digte.pdf

  (Dette ordrim “Is life fair?”, kan du finde i det læsevenlige pdf dokument, på side 44.)

Kommentarer er lukket.