Hvor sker det?

Af Nick Archer 23

Hvor fristende det end måtte være at blogge om ‘Danmark – hvor det sker’ (for at citere avisen the Guardian, som benyttede denne overskrift i sin lørdagsudgave – på dansk) og den dille der pt skyller ind over Storbritannien vedr. alt hvad der er dansk, som et resultat af TV-serien ’Forbrydelsen’, så er det ikke det rette tidspunkt for sådan noget. I hvert fald ikke med mindre man stiller op til titlen som vore dages Marie Antoinette. Jeg har været diplomat i 25 år og jeg kan ikke huske nogle værre internationale nyheder end dem vi har set på det seneste. Libyen, Japan og Europa er alle lande og områder med lokale problemer, som er af stor international betydning, hvilket vil sige, at de også har en indvirkning på os.  Begivenhederne i disse lande er noget helt ekstraordinært.  

Det er vanskeligt, og ikke særlig konstruktivt, at sammenligne alvoren ved en tsunami og atomkraftlækager, et usikkert oprør imod en diktator der har overskredet udløbsdatoen og et kontinents økonomiske besværligheder, så det vil jeg undlade at gøre. Men jeg vil gerne fundere over, hvilken indvirkning de har på os samt hvad de betyder for os.Hvad har vores reaktion været? 

Libyen er en udfordring på grund af den præcedens, som det ville afstedkomme, hvis man knuste oprøret. På grund af flygtningestrømmen til Europa, som ville være en af konsekvenserne. Fordi indtil nu har 2011 været et rigtigt godt år for den arabiske verden. Men også fordi det er svært at forudsige hvordan et nyt Libyen kommer til at se ud. Og sådan kunne jeg fortsætte. Det positive er, at vi kan gøre noget ved dette. Jeg føler mig overbevist om, at vi gjorde det rigtige da vi pressede på for at oprette en no-fly zone via FNs Sikkerhedsråd med støtte fra den arbiske verden, også selvom vi måske ikke på nuværende tidspunkt kan forestille os hvordan det slutter. Nogle gange er man nødt til at gribe hurtigt ind. Denne udfordring er så kompliceret, at man må forudse, at en vis improviseren er uundgåelig i de kommende uger. Men de der tøvede med at gribe ind var forkert på den, hvorimod det danske Folketing og danskerne – efter min mening – har gjort det rigtige. 

Scenariet i Japan er skræmmende, fordi vi allesammen enten selv har atomkraftværker – i vort tilfælde – eller er tæt på andres – i jeres tilfælde.  Desuden er flere lande i løbet af de sidste par år blevet afhængige af atomkraft, som et godt svar på – eller i hvert fald det mindst ringe alternativ – når det gælder udfordringen overfor de fossile brændstoffer og den globale opvarmning. Det gør en besinding at se vor frygt blive til virkelighed i form af radioaktivt vand i hanerne, en atomreaktorbygning som åbenbart kan eksplodere når som helst, en åbenbart ulige balance, der er blevet skabt imellem menneskerne og de menneskeskabte krafter. Det er også tankevækkende at se en god allieret, måske endda vor bedste allierede, i en del af verden, som vi allesammen er enige om vil komme til at dominere verdens fremtidige økonomi på dramatisk vis, så pludselig svækket. Hvor stort mon tomrummet bliver og hvem mon der tager over? Det ville være dumt og for tidligt at forsøge at finde en positiv vinkel i forbindelse med denne krise. Og vi kan intet gøre for at berolige os selv ved at reagere på krisen. Min viceambassadør taler japansk og han er rejst til Tokyo for at gøre hvad han kan for de briter, som er fanget i krisen. Men hvad kan vi gøre for japanerne? Vi kan sørge for at vore nationalbanker hjælper dem og måske også vore eksperter indenfor atomkraft. Skal vi købe japanske varer? Afmagten er ekstremt frustrerende.

Imens jeg skriver dette rapporterer BBC, at den portugisiske Premierminister trækker sig tilbage og at der er spekulationer om en nært forestående økonomisk redningspakke  . NATO mundhugges  fortsat om Libyen. Det er svært at undgå at tænke negative tanker om vort eget kontinents fremtid. Vi lader til at være afmægtige, eftersom vi først var vidner til Grækenlands nedbrud, så Irlands, og nu åbenbart også Portugals. Samtidig skændes vi om, hvem der skal have kontrollen med de forskellige aspekter af operationen i Libyen. Det får ikke mig til at føle mig stolt. Men vort eget besvær udgør naturligvis den mindste del af de ovennævnte udfordringer og det er lettest at gøre noget ved dem, hvis bare vi kan finde beslutsomheden, realismen og ambitionerne om succes frem. Tillykke til Europagten for i det mindste at gøre forsøget.  

Imens kan vore to lande så berolige os selv med det faktum, at vi stadigvæk kan lave godt TV…

23 kommentarer RSS

 1. Af Benjamin Kurzweil

  -

  Kære ambassadør hr Nick Archer.

  Verdens problemer er så store, at det virker latterligt, at jeg klager min nød.

  Men, hr ambassadør, i en nøddeskal:

  “nødt” i stedet for “nød”.

  “Nogle gange er man nød til at gribe hurtigt ind.” bør rettes til “Nogle gange er man nødt til at gribe hurtigt ind.”

  Hr Archer slutter sit blogoplæg med at skrive:

  “Imens kan vore to lande så berolige os selv med det faktum, at vi stadigvæk kan lave godt TV…”

  Tænker ambassadøren på de nedskæringer som BBC oplever? Disse nedskæringer er tåbelige, og koster pebbernødder, mindre end ét af disse 12 Tomahawk missiler som Storbritannien indtil nu har affyret over Libyen.

  Storbritannien får mege mere ud af den “soft-power” som BBC Worldservice koster, end alt muligt militært issenkram.

  Med hensyn til Fukushima atomkraftværket, så har ledelsen bevidst leveret falske oplysninger, de seneste 11 år. En måned før naturkatastrofen, kom ledelsen med en rapport, som der sikkert ikke ville være gjort noget ved, hvis ikke denne naturkatastrofe havde ramt Japan.

  Ledelsen i flere af de japanske atomkraftværker, lyver om de faktiske forhold. Forestil dig, hvis ikke ét, men to eller tre japanske atomkraftværker var blevet ramt af denne naturkatastrofe? Denne katastrofe tvinger den japanske regering til at lave et grundigt eftersyn på alle Japans atomkraftværker, og overveje om nogle af dem skal lukkes.

  Og så har jeg klaget min nød mere end rigeligt i dette indlæg, – men det var jeg nødt til.

 2. Af Claus Sønderkøge

  -

  Det er vist en hel ny erkendelse at Danmark og UK kan producere godt TV begge. Min erfaring er at ingen af dem er i stand hertil. Specielt ringe er BBC i sine udsendelser omkring WW2. Onedin Line var fantastisk, men det er 25 år siden den sluttede, ligesom det sidste solide i DR var Matador.

  Den er godt at se at vore dages politiske ledere er i stand til at løfte gælden vi har skabt gennem århundreder. Så vi bør i dag alle være stolte af Cameron og Sarkozy. Merkel og Westerwelle kendte ikke deres ansvar når det ikke længere handlede om deres egen befrielse. En ringe trøst at hverken Trittin, Gysi eller Gabriel heller kunne se deres ansvar før det var for sent.

  At vi ikke kender slutspillet er ikke noget problem, men netop kernen i hvad demokrati handler om.

 3. Af John Ulrich Poulsen

  -

  (til hr. Benjamin Kurzweil, 25. marts 2011 kl. 19:37)

  Altid morsomt at se en issenkræmmer rette børnenes staveord.

  P.S. Det var vist lidt af en nådesbevisning, at HMS Trafalgar også lige fik lov at afprøve et par af sine Tomahawk-missiler. Alle deltagende såvel overfladeskibe som undervandsbåde ville jo gerne have afprøvet deres affyringssystemer. Amerikanerne ville i særdeleshed gerne se, hvad den ombyggede gamle “boomer” USS Florida med sit kolossale arsenal på 154 krydsermissiler duede til i kamp, så de endelig med sindsro kan sende USS Iowa på pension.

 4. Af Knud Madsen

  -

  (@ Benjamin Kurzweil: issenkræmmer staves isenkræmmer og peppernødder staves pebernødder. Synes du skulle koncentrere dig om, at glæde dig over, en englænder orker at lære sig dansk.)

  Jeg er dybt uenig i, at det var klogt at blande sig ind i borgerkrigen i Libyen.
  Muhamedanerne har denne ulyksalige trang til at slagte løs på hinanden, og tro mig, hvis oprørerne får overtaget, vil slagteriet blot gå ud over de gadaffitro.
  Om det er den ene slags muhamedaner eller den anden, gør vel ikke den store forskel?
  Det er desværre utopi at tro, at muhamedanere vil det, vi forstår ved demokrati og frihedsrettigheder.
  De kan kun ledes af en stærk despot, der styrer med vold og frygt. Demokrati vil blive betragtet som svaghed, og en svag eller gammel leder skal iflg. naturens orden væltes og en ny indsættes, som man så i en periode kan hylde og underkaste sig.
  Se blot på de, der som angiveligt flygtninge her i landet, som det første ønsker af omgøre vore lande til en del af Muhamedanien med Sharia, vold og slagsmål af alle lede slags. De finder vore demokratiske regler latterlige, selv om de angiveligt er “flygtet” fra undertrykkelse og vold. Dog er de glade for vort demokrati, alene som et redskab til at kunne får flertal og dermed magten over os.
  Og det burde ikke komme bag på nogen, iflg Koranens tekst.
  Vi må erkende, at vi på ingen måde kan sætte os ind i deres tankegang og kultur, hvorfor vi altid skal lade dem være i fred med deres sære sysler, herunder interne nedslagtninger. Husk på, at de kommer op til 72 liderlige jomfruer, når de er slagtet.

  Om 20-40 år når Internettet har virket med alle dets oplysninger om vestlig levevis, vil yngre kvinder gøre deres stille oprør, som kvinder nu engang kan.
  Når de oplever, hvorledes kvinder i den frie verden lever og agerer, vil de ikke i længden lade sig tyrannisere af analfabetiske middelaldermænd.

  Det kan Vesten slet ikke hamle op imod. Al vores magtanvendelse, vil blot blive taget som en kærkommen chance for at give den i rollen som ofre, så de dermed stadig har deres fælles fjende, nemlig Vesten/kristendommen.

  Derimod synes jeg det er meget vigtigt at spekulere over NATO’s fremtid som vores fælles værn mod i dag, muhamedanismen.
  Efter at have oplevet den dybt pinlige splittelse i NATO, er jeg i meget stærk tvivl om værdien af NATO.
  Hvad betyder Tyrkiets medlemsskab af NATO, den dag vi står over for en aggression fra et land fra Muhamedanien rettet mod os?????????????

 5. Af Benjamin Kurzweil

  -

  @John Ulrich Poulsen
  En isenkræmmer er en forhandler af isenkram. Jeg talte om militært isenkram.

  Hvad har du iøvrigt at side om hr Archers blogoplæg? Intet, ikke? Nuvel, her er en krammer – på issen – din isenkræmmer!

  @Knud Madsen
  Med hensyn til “pebernødder”, så er det et fremskridt, at jeg ikke stavede det med “p”, som i det engelske “pepper”, som jeg plejer, hvor jeg, grundet en arbejdsskade, ofte blander dansk og engelsk sammen (pebbernødder). Det er et fremskridt, at jeg nu staver dette ord med “b”, at jeg så benyttede et dobbelt “b”, tja, det må da regnes for værende pebernødder, ikke sandt?

 6. Af Erik Bramsen

  -

  Det gør en besinding at se vor frygt blive til virkelighed i form af radioaktivt vand i hanerne, en atomreaktorbygning som åbenbart kan eksplodere når som helst, en åbenbart ulige balance, der er blevet skabt imellem menneskerne og de menneskeskabte krafter.

  Du burde skamme dig! Titusindvis af mennesker er døde i Japan og din morbide fokus på de par atomoreaktorer, der også blev ramt af naturkatastrofen, kan ikke undskyldes med naturvidenskabelig analfabetisme.

  Ikke een person er død af strålesyge, det behøver man vel for helvede ikke den udvidede maskinmestereksamen for at erkende.

  Og så er det ‘kræfter’, ikke ‘krafter’.

 7. Af John Ulrich Poulsen

  -

  (til hr. Benjamin Kurzweil, 26. marts 2011 kl. 08:38)

  Jamen, så bare for god ordens skyld. Jeg er 100 % enig i mr. Nick Archers synspunkter – både de rådvilde og de håbefulde. Dog ser jeg meget lidt fjernsyn, så den slags skal jeg ikke kloge mig på. Til gengæld synes jeg, at enhver, der er så naiv nævenyttigt at begynde at rette andres stavefejl uden selv at kunne stave, fortjener at blive rullet seksten gange i tjære og fjer. Man bliver uhjælpeligt til grin i resten af klassen. Så kan man skrive så mange talentløse børnehavevers som man vil.

 8. Af Jesper H

  -

  JA HVAD SKER DER- HVEM HAR DET STORE OVERBLIK.

  Efter Anden verdenskrig – “DET MÅ ALDRIG SKE IGEN” blev
  NATO klubben – FN klubben oprettet – det viser sig at være
  Kolosser på Lerfødder.
  ————————–
  Islamiske befolkningers uenigheder – er uløselige for
  Vesten og EU – “DET ER EN SMITSOM SYGDOM” der hærger – den ISLAMISKE IDEOLOGI – der er uheldbredelig.
  RELIGIONSKRIGE – HERSKESYGE .
  —————————–
  Der vil ikke gå 10 år førend vi ser den næste Verdenskrig –
  det ulmer – bålet er antændeligt.
  _______________________________
  Hvad gavn gør EU – se på Sverige – der holdt sig ude –
  under 2.Verdenskrig
  – såkaldte neutrale – Tyskerne marcherede igennem
  Sverige – for at besætte Norge – i den nuværende situation – neutrale – eller hvad.
  ————————————
  Sarkozy – spiller med musklerne – han er i front – optræder
  på alle internationale medier – hvad er hans mission –
  personligt opgør med Gadaffi – på andres bekostning.
  ————————————-
  JA NETTET HAR TAGET OVER – med alle dets fortræffeligheder – blevet anskuelig gjort i fuld udfoldelse –
  i hele den islamiske Verden – hvor Vesten er PARADIS –
  med Mælk og Honning i overflod.
  ———————————–

 9. Af Benjamin Kurzweil

  -

  Til hr Erik Bramsen, 26. marts 2011 kl. 09:19

  Fukushima atomulykken kan endnu, potentielt, udvikle sig til et Tjernobyl, hvilket vi må håbe ikke sker. Sker det, er katastrofen total.

  Jeg er enig med dig i, at der er noget galt med fokus i blogoplægget, men hr Archer har i sine seneste blogoplæg, dedikeret sig mere til en opremsning af begivenheder, der virker dagbogsagtigt, end at fokusere på disse begivenheder, og komme med en mening.

  Det er i virkeligheden ret uetisk, at bringe så stort et fokus på dansk og britisk TV (start og slut), i en kontekst af 20.000 japanere som er døde i en naturkatastrofe. (Jeg forsøgte, med mit fokus på stavefejl, at adressere dette.)

  Derfor bliver det også svært at komme med indlæg på disse blogoplæg. Hr Archer har skrevet bedre blogoplæg, med et bedre fokus.

 10. Af Socrates Update

  -

  Udmærket opsummering af de sidste måneders begivenheder.
  Mens vesten står med de største økonomiske udfordringer i en menneskealder, kan man glæde sig over:
  Medmenneskeligheden lever stadig og viljen til at hjælpe det syriske folk kom med bred international opbakning. Nu mangler vi bare, at FN tager det endelige skridt, og indser at Gadaffi er vores tids Hitler, og at FN tager det endelige skridt og legitimerer enhver militær indsats, der kan vælte regimet.

  Japan: G7 landene blev enige om at stabilisere yennen (godt nok lidt sent), og 69 lande tilbød meget hurtigt at hjælpe med nødhjælpsarbejdet i den akutte situation.

  Jeg synes, vi skal glæde os over, at der trods lavvande i staternes pengekister stadig er vilje, mod og overskud til at hjælpe, hvor nøden er størst.

  Vi kan stadig lave god TV: Jeg ved ikke om ambassadøren tænker på X-faktor. 🙂
  Remember: Live must go on.
  Så det skal vi OGSÅ glæde os over.

  Netop Yasmin revolutionen i de arabiske lande har den X-faktor, som ingen af os havde forudset.

  Det lover godt for en bedre verden med fredelig samhandel og respekt for hinandens forskelligheder. En verden hvor de veludddannede fra den arabiske verden vil vende tilbage og føre an i udviklingen af deres samfund til glæde og økonomisk sikkerhed for alle borgere i denne verdensdel.

  Sidst men ikke mindst:
  I vores inderste sind er der mange af os der takker England for, at de havde viljen, modet og overskuddet til at hjælpe Danmark i kampen mod nazismen.

 11. Af Socrates Update

  -

  Undskyld en lille stor fejl: Ikke Syrien men Libyen.

 12. Af jorgen petersen

  -

  Mr Archer
  På trods af andres argumenter har Danmark gjort det rigtige ved at deltage i “genoprettelsen” af Libyen. Vi er medlemmer i et internationalt samfund og viser ansvar.
  Din frygt for evt. kollaps og frygtelige eftervirkninger i Japan er berettigede, men landet er næppe så svækket at det får langtrækkende konsekvenser. En del af Japan er ramt, men alt i hisorien underbygger dette lands kampgejst, formåen og innovation. Lad os tales ved om 2-4 år.
  Situationen i Europa kan utvivlsomt opstilles som kaotisk. Europapagten er pt. til diskussion, hvad er indholdet (konsekvenserne) heraf. Det spørgsmål er åbent, men jeg har stadig en klippefast tro på, at resten af verden ikke kan undvære Europa. Det luner bare lidt!

 13. Af Nanna G

  -

  “Libyen er en udfordring på grund af den præcedens, som det ville afstedkomme, hvis man knuste oprøret. På grund af flygtningestrømmen til Europa, som ville være en af konsekvenserne.”

  Ja, for folk skal da også bare have lov til at angribe konsulater og stikke dem i brand, håne og brænde en anden nations flag offentligt så 11 mennesker dør i tumulterne og så afholde en “Vredens Dag” fem år senere, hvor man maner til voldelig opstand så endnu flere kan dø.

  Er det ikke pudsigt, at Danmark i dag ser sig kaldet til at frelse netop de personer, som i 2006 angreb det italienske konsulat i Benghazi fordi en italiensk politiker havde båret en t-shirt med en satirisk tegning af Muhammed?

  Disse personer bekæmper andres ytringsfrihed og kan derfor umuligt være demokratisk sindede. Ytringsfrihed og demokrati er to sider af samme sag.

  Men den egentlige årsag er nok også en anden end at forsvare noget, man tror er en demokratisk bevægelse:

  “På grund af flygtningestrømmen til Europa, som ville være en af konsekvenserne.”, skriver vor repræsentant for den største tidligere kolonimagt nogensinde, Storbritannien.

  Ja, så forstår man bedre. Det handler altså ikke om at spare menneskeliv, men om at forhindre at oprørerne flygter ud af Libyen efter det mislykkede kupforsøg, som så ud til at blive følgen af at oprørerne var tæt på at tabe totalt til de libyske styrker lige før udlandet blandede sig.

  Man vil ikke have de mange flygtninge, som kunne blive den logiske følge af den opstand, som Vesten selv opildnede til. Så er det meget billigere at hjælpe oprørerne til at slå regeringstro libyere ihjel.

  Skal Europa vælge imellem flygtningestrømme fra Libyen og et menneskeligt blodbad på libysk jord, så vælger Europa det sidste. Man handler ud fra egeninteresse. Men smykker sig med en idealisme, som ikke er andet end hykleri.

  På sigt graver dette dybe grøfter imellem Europa/ USA og de tidligere kolonilande. Disse har al mulig grund til at føle sig manipulerede og behandlede som andenrangsborgere.

  At Europa fortsat føler sig hævet over Afrika ses også af, at Den Afrikanske Unions protester imod intervention i Libyen groft er blevet overhørt og ignoreret.

  Den terrorisme, som vi frygter, næres af overgreb fra Vesten, som vi ser her. Mennesker i den 3. Verden har al mulig grund til at føle sig som ofre i en del og hersk politik.

  At Den Arabiske Liga og FN er blevet brugt som brikker i dette narrespil gør kun ondt værre. Det gør kun ydmygelsen endnu mere total.

  Libyen rakte hånden frem til Vesten og samarbejdede imod terror og imod masseødelæggelsesvåben. Atomprogrammet blev skrinlagt. Ved først givne lejlighed brød Vesten venskabet.

  Ville man have gjort det, hvis man havde set Libyen som ligeværdig?

  Læren for 3. verdenslande og tidligere kolonilande må nu være at de ALDRIG vil blive opfattet som ligeverdige af lande i Vesten. De vil aldrig fuldt ud kunne stole på Vesten.

  Derfor må de stole på sig selv. Lade være med at nedruste. Have a-våben, for magt er det eneste Vesten forstår. Benytte terror – igen fordi det aftvinger respekt.

  Vesten er ikke så civiliserede og humane, som de foregiver. Den lære vil man drage. Og det vil øge utrygheden i Verden, at Vesten er så despotisk og magtfuldkommen som vi ser i dag, hvor Warschawapagten ikke længere kan afbalancere Nato.

 14. Af Socrates Update

  -

  Nanna G.: Har du overvejet, om dit billede af hvad libyerne mener, tror og tænker er det billede som Gadaffi gerne vil sprede ud over verden, så vestens befolkninger kan blive RIGTIG bange for at overlade demokrati i Libyernes varetægt.
  Smart af Gadaffi – ikke?
  Så kan han selv blive ved magten og fortsætte torturen af sit folk samtidig med at han undertrykker ytringsfriheden og skovler milliarder ind til sig selv og sine venner.

  Har du overhovedet overvejet om det libyske folk har lige så mange meninger og holdninger, som vi har?
  Måske kan dette interview overbevise dig:
  http://edition.cnn.com/2011/WORLD/africa/03/25/young.libyans.exile/index.html?hpt=C2

  Måske skal man bare være evnesvag for at se forskellen på godt og ondt i vore dage. Lange intellektuelle udredninger om spin blænder tilsyneladende folks dømmekraft.

 15. Af Karl Wilders

  -

  Dear Nick Archer

  The problem in the West is it has over decades spoiled itself to the degree of the point of no return. 40 years of an utopia society created by the 68′ generation is finding its end while westeners refuse to face reality. 

  Look at London these days 250,000 people are in the streets protesting against reforms that Cameron is bound to carry through to try keep England from exodus. And many other West Countries including Denmark are in same situation as UK with massive deficits and debts. Alot of much more trouble still to surface.

  The Fukushima Daiichi plant is much more the story of what can happen when a greedy energy provider is allowed to have it his own way, than the end to atomic energy. Coz why on earth would the japanese authorities at all allow TEPCO to build two plants next to each other on the East coast of Japan?

  The land was cheap and TEPCO wanted it that way and not even IAEA did anything to stop them. Today we are facing a potentially 3-4 times Chernobyl meltdown – I dont see how the japanese can prevent the meltdown in at least 3 reactors. 

  But we must not loose faith in atomic energy because of what is happening in Japan. The whole dreadful situation, that can lead to that half the island will be within the ‘dead-zone’, and as such for 100-200 years wont have people living there, is due to a series of ocurrances that surely only comes together once in a very very long time.

  The horrid times are yet to come though when the japanese authorities are to demand 400-500 workers to seal the plants. We all remember what happened to the 2000 workers that sealed the Chernobyl plant off…..

  Libya – surely its dreadful whats going on there, but we need to be honest also as Brits Nick. BP has huge interests in Libya – and so has Total in France – so lets be honest that there are two sides to the sword why we are helping the rebels in Libya….

  However for the future; –  pragmatically I see only a much stronger Germany, Russia and China emerging out of the situation of Japan and the West. How to help a Japan if it in the end has got no land to build on anymore? How to strength a Continent (the West) that maybe first must go bankrupt before it understands times has changed and that there is a new wind blowing?

 16. Af Johan Larson

  -

  @John Ulrich Poulsen

  John Ulrich Poulsen er en kendt racist. Han er en del af gruppen, der angreb en holocaust hjemmeside.

  “…failed attorney-turned-taxi driver from Copenhagen, a certain John Ulrich Poulsen…”

  “…John Ulrich Poulsen or JUP became the new imbecile…”

  “…Needless to say, the bogus JUP site was kicked off of every major ISP, was subsequently banned by Google, Yahoo, MSN, BING, Answers.com, even Wikipedia ended up banning it…”

  “…JUP was just an imbecile who did their bidding…”

  http://hateblogwatch.yuku.com/sreply/226/t/Nick-Terry-bashing-.html

 17. Af Ole Sørensen

  -

  Som jeg skrev på en blog til Naser “Nu kobler jeg fra og lader div bloggere smide brosten efter alle dem de hader og lidt flere til”
  Find dog et andet medie at kaste op i. Det er så useriøst og der er ikke nogen der gider læse det, men hvis det er en form for blog terror, ja så er det måske lykkedes lidt.
  Jeg synes det er positive signaler der kommer fra en af vores diplomater, jeg er sikker på at udviklingen i de arabiske lande nok skal normalisere sig.
  Men mens der ryddes op i Japan og kriges i mellemøsten, bliver vi i Danmark nød til investere i energi innovation.
  Vi er dygtige til vind, men det er Kineserne også og vi kan ikke hamle op med deres løn omkostninger.
  Det er meget uheldigt at vi står over for et folketingsvalg.
  Ind til valget har været der, er der ingen der tager nye initiativer af frygt for at miste vælgere.
  men det er en bidende nødvendighed at vi giver tilskud til vand,sol og andre alternative energikilder.
  Vi bliver pisket til at tage skeen i den anden hånd hvis der skal skabes gode og blivende
  arbejdspladser i Danmark.

 18. Af John Ulrich Poulsen

  -

  (fortsat fra 28. marts 2011 kl. 09:11
  til mr. Nick Archer)

  Tillad mig at oplyse, at det nu er lykkedes mig at få fjernet det tilsvarende, omtalte indlæg på fr. Anne Sophia Hermansens blog: “Hellere skattelettelser end lort på dåse” 26. marts 2011 under henvisning til lovgivningen om injurier og til de almindelige presseetiske regler, herunder i særdeleshed Berlingskes egne regler.

  Jeg håber, du vil træffe samme afgørelse. Du må også gerne slette mine to kommentarer i denne anledning.

  På forhånd tak og med venlig hilsen

 19. Af Johan Larson

  -

  @John Ulrich Poulsen

  Føler du det ubehageligt, at verden får kendskab til dit jødehad og din omgang med hatebloggers?

 20. Af Niels H.

  -

  @John Ulrich Poulsen

  Certainly Sergey Romanov has made a fool of himself and corrupted Holocaust remembrance immensely.

  So have their associates such as the crazed Danish taxi driver John Ulrich Poulsen, and the accused child molester Mike Peters, just to name a few.

  Who’s to blame you ask?

  All three.

  These specific three individuals form the genesis of the current rash of Holocaust hatred on the Internet, and they have done so via the mechanism of their hate blog “holocaustcontroversies.”

  They will say anything, post anything, steal anything, or slander anything in order to make their insidious points.

  They’ve shown this by their willingness to engage in the forging of Holocaust documents and altering photos. By their attacks on websites like ARC and H.E.A.RT, by their attack on Holocaust professors and Holocaust survivors.

  Many people believe the they in actuality neo Nazi’s at the core, and the disguise is simply a ruse to make Holocaust remembrance look silly.

  hateblogwatch.yuku.com/topic/89/s–blame–Holocaust-hatred-online-Nick-Terry-Sergey-Romanov

 21. Af georg christensen

  -

  Til Nick.

  Jeg er virkelig, stolt over, hvad dit land, sammen med Frankrig, i Libyen har bevirket og præsteret, en lille smugle stolthed også over mit eget land, som desværre en lille smugle forsent fulgte med, har jeg også.

  Det er lige så flot, som den “revolution”, Libyerne troede de på fredelig vis kunne gennemføre.

  Hvor jeg glad for, at det ikke længere er skuespilleren Tony Blærerøv, der styrer det Engelske rige.

  NB: Glæde, har intet med guld at gøre, selv om jeg kunne bruge et par klumper. Glæde, er følelsen af fællesskabets sammenhold, især for en uge siden, da Libaneserne, stod på randen af en “massakre”, da var “I”, sammen med franskmændene på pletten, at amerikanerne gik med, er også jeres fortjæneste.
  Det er ikke ord, som har betydning, men handlinger.

  Når dit folk nyder danske krimmier, så nyder jeg dit folks handlemåde i demokratiet´s navn.

 22. Af Nick Archer

  -

  Tak for jeres kommentarer. Jeg ser Libyen som en stor udfordring for både Danmark og Storbritannien. Det positive er, at det internationale samfund gør noget ved situationen og ikke bare ser på. Vi gjorde det rigtige, da vi pressede på for at oprette en no-fly zone via FNs sikkerhedsråd med støtte fra den arabiske verden. Det gælder stadig, selv nu hvor vi befinder os i en situation, som vi ikke ved hvordan slutter. I det mindste greb vi ind og så ikke bare på fra sidelinien.

  Det der sker i Japan er skræmmende. Det er vigtigt, at hele verden gør hvad den kan for at hjælpe – både for Japans skyld men også for vores egen.

  @Knud Madsen – Tak for at du anerkender en udlænding der skriver på dansk. Vi er dog uenige mht Libyen. Jeg mener, at det internationale samfund gjorde det rette ved at gribe ind. Noget der også reflekteres i den danske befolkning og indtil for et par dage siden i et enigt Folketing.

  @Jørgen Petersen – Jeg er enig med dig i at både Danmark og Storbritannien er medlemmer af et internationalt samfund og at vi gør det rette ved at visse ansvar.

  @Georg Christensen – Tak. Og jeg er stolt af må sige, at jeg beundrer den danske indsats.

 23. Af chaos faction

  -

  Hi, Neat post. There is an issue along with your site in internet explorer, may test this… IE still is the marketplace leader and a huge component to other people will pass over your magnificent writing because of this problem.

Kommentarer er lukket.